Thursday, 28 March 2013

Snow in Spring


MasyaAllah, Subhanallah. Dia yang Maha Kuasa. Dia lar yang Maha Menjadikan segala-galanya.

Di kala bulan Mac, sepatutnya musim bunga, sepatutnya suhu lebih 10degC , tapi suhu masih di bawah 4degC. Suhu 4deg tapi feels like -1 or -2 degC. Sejuk! Duduk dalam rumah pun rasa nak pakai gloves. Allah nak bagi rasa sejuk banyak-banyak, nak suruh rasa snow sikit-sikit dan puas-puas sebelum balik ke negara tropika kembali lar agaknya. Syukur.

North Wales tak berapa snownya kali ni. Cuma halus-halus jer turun dan tak melekat pun. Comel jer snow halus-halus. Cukup lar untuk kami rasa buat kali ini. Snow bulan Januari itu hari dah cukup sangat buat kami. Dapat lar juga melepas rindu kat snow tebal setelah hampir dua tahun tidak merasa.

Disebabkan suhu sejuk dan snow, makanya tulip kami terbantut rasanya seketika. Kuntum bunga dah keluar tapi belum mekar lagi. Tunggu suhu panas sikit lar tu baru mekar agaknya. 

Gambar pemandangan Snowdon dengan snow Mac 2013 semasa perjalanan ke Llandudno tempoh hari.





Ini gambar snow Januari 2013 itu hari (januari ke februari entah la)

A candid by dear mom

Was trying to sit them up tapi memasing nak tumbang jugak :p

Akhirnya baringkan terus untuk gambar bersama snow

Tapi kami tak lama bawak twins bersiar-siar dalam snow sebab kesian, diorang sejupppp

p/s: snow ka, spring ka, perjuangan kami masih belum selesai

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...