Thursday, 1 November 2012

Outing!

Tiap hari minggu, cuba keluarkan diri dari kepompong rumah dan school. Bawa anak-anak merasa kesejukan autumn. Kalau hujan atau angin kuat, kami elakkan keluar. Sebelum keluar, sedaya upaya kami cuba kenyangkan mereka terlebih dahulu. Kalau tak, aduhai, kalut, kecoh dua-dua nangis! (tapi menggatal nak keluar jugak kan!).

Kalau pergi kedai makan, dalam hati berdoa banyak2 supaya dua-dua tidur dengan tenang atau salah seorang sahaja tidur pun dah cukup lega :P Setakat ni, alhamdulillah, biasanya mereka akan penat atau memang time susu, itu yang akan tertidur. Tidur mereka tak lama, makanya si ayahnya kena makan lah cepat-cepat. Si mamanya memang jenis pemakan selow, so harap maklum sajalah.

Kalau jejalan, mesti nenek2 akan menegur dan hentikan kami. Layan la nenek/makcik sekejap Tidakpun ibu yang ada anak perempuan umur 3-6 tahun gitu. Si ibu tu mesti cakap kat anaknya, 'look, they are twins'. Sama jer situasi setiap kali. Senyum2 je lar kami. Pernah sekali, pakcik tua hentikan kami, 'you buy one, you get one free'. Tergelak kami! Dia pun gelak besar.

 Gerard Bakery Shop - tak pernah sedar kehadiran kedai ni di High Street selama ini!! 

First carboot buat mereka, alhamdulillah ada rezeki jumpa playgym diorang - still new

 
Breakfast di Tesco

Sebelum kita makan, ayuh kita kenyangkan dan tidurkan mereka dahulu :p

 
Di Llanduno shopping, makan-makan
(muka faheem sudah kengantukan)

Di London, masa register mereka as malaysian dan buatkan passport

Funfair di kawasan perumahan minggu lepas

p/s: kekalutan menjadikan diri bertindak tenang dan sabar

2 comments:

Hanis MY said...

sama la jugak fara, mesti berdoa biar baby tido time makan hehe kalau terjaga/nangis terpaksa la makan laju2 salah sorang..syoknyaa shopping... suka tgk koleksi handbag fara, mcm dah lama tak beli handbag huhu eh kesitu plak haha...

fara said...

hi hanis. jom beli handbags pulak! hihi. sibuk beli barang babies je kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...