Thursday, 8 November 2012

Hujan batu di negara orang

Autumn kali ni sejuk semacam. Sejuk mencengkam sampai ke tulang hitam. Especially tang kaki. Tak terpakai lagi winter boots, nanti2 lar. Baru keluarkan dari stor pun.

Hari minggu bebaru ni, Bangor/Menai bridge telah dilanda hujan batu. Biasa jer hujan batu sebelum ni, tapi kalini lebat betul, first time la saya tengok. Kebetulan pulak kami di bandar, tang high street. Seronok seketika, excited sebab rupa bandar dah macam disirami snow. Hiks.

Masa tu saya di salun rambut, semangat nak stylish2 sikit. Encik suami dan anak-anak berjalan2 di bandar. Kesian mereka, kalut selamatkan diri dari hailstorm. Akhirnya encik suami berteduh di schoolnya. Phewww! Sebaik stroller tutup dgn plastik, anak2 lena dibuai mimpi dlm kekalutan hujan batu dan cuaca sejuk :p

Setelah hujan reda, kami pun kepulangan kerana cuaca sejuk sangat. Huhu.


Jalan licin sebab ais berketul-ketul 

Batuan di dudukan

Kunun nak ambil gambar kehujanan, tapi sah-sah lah tak nampak, kan? :P




Ada orang sengaja letak stroller anak-anak tengah2 hailstorm tu...iskh iskh

Sebelum kejadian, cantik jer cuaca!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...