Tuesday, 8 May 2012

Plas Antaron Hotel

Plas in Welsh maksudnya mansion. Antaron mungkinkah nama orang?

Sebaik dapat hotel ini, harga berpatutan dengan layanan dan cantiknya. Travelodge dan Premier Inn (hotel senang dapat harga murah) tiada di kawasan ini, terpaksa pilih hotel yang local. Biasanya hotel local ni harganya mahal ataupun reviews nya teruk. Itu yang selalunya to be in the safe side, kami pilih Travelodge hotel saja. Macam Seri Malaysia lar kiranya di Malaysia kita tu. 

Berkenan betul kami dengan hotel ini. Memang ciri ke-omputih-an. Layanan breakfastnya pun berbeda sekali daripada biasa. Kami turun breakfast pada pertama kalinya. Apa yang ada di atas buffet table, cumalah cereal, yogurt, susu, orang juice. Helemek, gini kah sarapan kami. Rupanya kena duduk di reserved table dulu, dan a waitress akan melayan one by one guestnya. Mana tak layan satu per satu, sebab 12 bilik saja yang ada. Maka, lebih kurang berbelas2 orang sahaja pelanggannya. Waktu breakfastnya pula hanyalah SEJAM, 8-9am. Akhirnya untuk sarapan, kami pilih telur, baked beans, has brown dan toast. Mengelak daripada ham dan juga sausages.  

Hotel tour lar pula ya?
 Just arrived
 The room
 The room
 Sebaik tv cantik dan bersatelit
 
Coffee corner 
 View1
 View2
 Hallway
 The stairs
 Bilik di tingkat bawah, I guess it's the waiting room
 English style
The breakfast
The hallway
Berkenan cermin besar kat tangganya
The entrance

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...