Wednesday, 24 August 2011

Aishiteru

Lagu favourite kami buat masa ini.



Kisah cinta 6 tahun yang lalu, kisah cinta antara dua benua. Benuakah?

Tuesday, 23 August 2011

Unik!

Lain daripada yang lain. Ingatkan dia lukis 3d.

Cantik lukisan canvasnya

Ops, manusiakah?

Ops, memang manusia.

Sanggup dia dicat minyak.

Kiranya pertandingan mewarna la ni. Hiks.

Monday, 22 August 2011

Akhirnya F.A.R.A celoteh


Mak aiii..lama tak berblogging. Sebab M.A.L.A.S. Sebab segan nak buka blogspot.com di dalam PhD suite ini. PhD students yang lain keluar masuk, lalu lalang belakang, segan orang tengok saya buka blogspot instead of words ka or excel ka or pdf ka, apa saja yang berilmiah. Kekok rasa bila berpindah bilik.. dari duduk berdua saja di dalam bilik tertutup, kini duduk di dalam PhD students area yang luas dan terbuka dan ramai orang (semua PhD students yang berada di Biological Ocean Sciences).

Meja di hujung bilik. Mampu mengambil gambar meja sendiri sahaja sebab S.E.G.A.N

Kalau sunyi.. sunyi sangat biarpun semua ada dalam bilik, perut bunyi pun orang boleh dengar, orang di hujung bilik kunyah epal pun boleh dengar. Kalau mereka berborak, memang bingit tapi sudah biasa. Kalau diri tengah tension, orang buka tutup laci pun rasa bingit. Akhirnya encik suami belikan noise-cancelling-headphones, bila pakai tanpa dengar music, terasa telinga bengang macam duduk atas kapal terbang. Berdengung semacam. Aman juga terasa kekadang.

Amazon.co.uk

Bulan Ramadhan sudah hampir ke penghujungnya. Rasa masa teramat pantas berlalu. Serius. Baru puasa beberapa hari dah 'cuti'. Dah lama bercuti, tup tap dah 10 malam terakhir. Adus. Hari-hari buka puasa buat pelbagai kuih sebab dorongan nafsu yang tinggi. Tapi banyak kuih semua rupa tidak C.O.M.E.L. Gambar pun tidak banyak diambil sepertimana last year sebab kurang S.E.M.A.N.G.A.T. Kuih akok kedut tapi tak kedut dan tebal mana, kuih tok aji serban tak banyak kedut atasnya, kuih koci tiada daun pisang, kuih lepat pisang pula tak pandai lipat daun pisang, kuih bakar tak sehijau mana - poocat, kuih keria bentuk tidak sempurna. Apa-apa pun S.Y.U.K.U.R. dapat juga makan kuih muih idaman.

Beginilah rupa kuih koci saya tanpa salutan tepung itu (B.O.L.E.H?)
google.com

Sekian laporan.. Jom mencari-cari malam Lailatul Qadr.

Tuesday, 9 August 2011

First Time Fishing

Last Friday I went fishing with my friends. That was the first time I went fishing even though we have been living very near to UK most famous fishing spots. We went to the tip of Isle of Anglesey and start to climb down rock cliffs towards the fishing spot.

Arriving at the fishing spot, we took out all our fishing gears, and realised that the beginners' kit that we bought were useless! The first kit has a thin line and get tangled in the first long cast. The second kit broke the reel when we tried to reel in the bait for the first time.

That left us with only one working rod and reel, and we have to share it among ourselves. We only managed to catch 2 fish in the whole 2 hour fishing trip. Not much, we certainly did not give up hope just yet. Better luck next time.

First catch by Raya sifu.

Gaya 10.

Zikr while fishing

Final product. Yummies.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...