Sunday, 27 February 2011

Leeds

Hujung minggu bebaru ini kami ke Leeds. Tujuan adalah untuk membantu kawan menghantar barang kepada kawannya. Sambil-sambil, pergi ke kedai nasi beriani best (orang reccomend kan) dan shopping pinggan mangkuk. Biasalah wanita, tak boleh dipisahkan dengan membeli-belah. Kununnya niat di dalam hati, nak berkunjung semata-mata tanpa membeli apa-apa. Tetapi memandangkan memikirkan duit minyak dan masa (3 jam wo nak sampai) ke sini, berbaloi lah untuk membeli (alasan tak boleh 'blah').


Kedai runcit dan makanan di Bradford

'Eat in' di Pakeeza

Kami berempat dengan kawan kepada kawan

Berposing di persekitaran Leeds University
(taktahu la pulak mana bangunan utama)



Membeli belah di Day2Day

Singgah pekena kopi 'kaw' sebelum tolak pulang

Pergi dan balik hari. Alhamdulilah, lega rasanya dapat menyelesaikan masalah dan urusan kawan. Semoga dapat berkunjung lagi ke Leeds kerana tak sempat nak jumpa rakan-rakan senegeri yang ada di Leeds University.

p/s: hari minggu berlalu begitu saja :(

Chatbox & Updates

Hi all blog readers...

I have added a chat-box onto "From Terengganu To Cymru" several days ago. Just to make it easier for the blog readers to leave quick comments on this blog. The chat-box is situated on the right hand side of the blog, between the 'online stores' and 'blog archive'.

Feel free to use it. The chat-box is not meant to be as a replacement for our normal 'post comments', because the chat-box only allow a limited amount of dialogue before it is pushed out of the frame. After all, Fara is very happy to check 'post comments'.

No spamming please!
SPAMは御遠慮ください。


Before I forgot, I also added a picture and a description of us on the top left of the blog. Returning visitors will surely noticed it easily. It should be uploaded several months before, but I was always busy doing 'other' things and forget about it. Thanks wifey for reminding me.

Last but not least... Fara has allowed me to buy a thing three days ago. I'll write about it later... ;). That is why you may find me a little bit happy than usual. -- grinning from ear to ear.

Saturday, 26 February 2011

Mee Transformer

Mee Transformer

Selalunya bila kekawan buat makan-makan, mesti diorang masak spagetti saja untuk dijadikan mee kuning. Spagetti direbus sedikit garam, setitik dua minyak dan serbuk kunyit. Senang untuk banyak-banyak. Spagetti sebungkus boleh diperolehi dengan harga cuma 40pence lebih kurang.

Egg noodle
google.com


Mee kuning atau dipanggil mereka egg noodle dijual pada £1 setiap satu. Tapi kalau beli tiga jenis (sama ada sekali dengan mihun atau taugeh) atau tiga bungkus, harganya £2.50 (di Tesco atau Morissons). Sebungkus sedikit cuma. Tapi untuk kami berdua, kekadang beli satu sahaja untuk sekali makan, cukup-cukup lah kiranya. Itu hari encik suami teringin favoritonya, mee hailam. Memandangkan tiada bekalan mee kuning dan tidak shopping groceries, saya pun 'transform' spagetti menjadi mee kuning. Kawan yang ajar camni. Kalau tak, memang beli jer egg noodles tu di kedai. Kalau habis, kempunan jer nak makan mee.

p/s: £1 = RM 4.90 lebih kurang

Friday, 25 February 2011

Alatan baru

Racket cap ayam

Kami setiap minggu akan pergi bermain badminton bersama rakan-rakan Malaysian Bangorian. Presiden kelab memang rajin tolong book kan dewan, sama ada Jumaat malam atau siang Ahad. Tak semua yang join. Siapa yang rajin datang lah. Kanak-kanak pun turut datang (teman ayah or parents) sambil main kejar-kejar belakang court.

Biasanya akan disewa dua court, satu untuk orang terer bermain. Satu lagi untuk 'datin-datin' (gelaran oleh pemain terer), yang bermain ala2 pandai. Boleh lar memukul tapi takde lar ganas macam pemain expert. Bola laju sikit dah tak pandai nak pukul balik. Pastu court yang 'datin-datin' ni mesti main tak kira markah bebetul. Malu je kan? Sampai bila nak pandai kalau macam tu. Tapi yang penting, kami fikir, kejar dan pukul bola, lari-lari, lompat-lompat, keluar peluh = EXERCISE!

Saya memang masuk court 'datin-datin', encik suami lak court orang terer. Sogan den nak masuk court tu sebab kena pantas dan tangkas memukul bola dan smash. Saya, sekali orang smash, dah kelam kelibut nak balas balik. Malu malu malu. Rela bersama 'datin wannabe'. Tapi walaupun saya tak terer, saya bersemangat beli alatan permainan baru. Itu hari kan encik suami dah cerita ke-excite-tan dia beli raket baru. Sekarang giliran saya pula. Mak ai, lepas beli tu terus rasa cam nak pergi book court dan bermain. Tapi melampau lah. Makanya, terpaksalah saya bersabar menunggu hari badminton.

Dalam tak main sangat tu, teringin beg sukan simple ini lar pulak
Teringin je
Dapatkan di Argos

p/s: tak pernah terer bab bersukan

Thursday, 24 February 2011

Meehoon/Bihun sup simple

Sarapan hari minggu

Tidak dapat tidur sewaktu badan tidak sihat hujung minggu bebaru ini. Bangun seawal 5.30am. Main internet sampai bosan. Perut kembung berangin semacam. Dah tiada idea nak makan apa. Pelbagai makanan berpantang sebab takut perut makin upset. Hari-hari encik suami masakkan masakan berair, sup lah, nasi air lah. Sebabkan dah taknak makan nasi, puan isteri pun decided makan meehoon sajalah. Kesian encik suami asyik makan menu terhad jer hari-hari. Saya pun rendam meehoon. Separuh untuk jadikan bihun goreng putih (singapore), separuh jadikan bihun sup.

Resepi meehoon sup untuk seorang:

Tumis 2 ulas bawang putih yang diketuk dan 1cm halia yang diketuk juga dengan minyak bijan
Masukkan air
Rebus bersama ayam
Bila mendidih, letak daun bawang, carrot dan telur sebiji
Tunggu sehingga masak
Setitik dua kicap, lada sulah, garam
Akhir sekali, tuangkan sup tersebut ke atas meehoon yang telah dicelur (saya letakkan bersama ayam goreng semalam yang disiat-siat).

Bihun singapore pula, tumis 3 ulas bawang putih, ayam seketul dua, masuk telur kacau hancur, carrot, air sikit, bihun, serbuk lada hitam, garam, cili sebagai hiasan. Siap!

Simple!

p/s: konfius antara bihun dan meehoon

Wednesday, 23 February 2011

Wordless Wednesday

p/s: at Debenhams

Baju raya

Bangor High Street

Masa saya tidak sihat bebaru ini, encik suami ajak saya jalan-jalan high street. Sebab katanya, boleh hirup udara luar dan boleh rasa segar. Saya kata, boleh juga shopping, cuci mata, terapi minda dan kesihatan ;)

Tapi memang lar menjadi sihatnya. Masuk je kedai, eventhough just window shopping tapi memang menceriakan diri la. Rasa sangat sihat. Rasa sangat segar. Belek baju sana sini, cuba kasut itu ini, perasaan memang rasa besttttttttt! Walaupun langsung tiada mood nak membeli.

Dalam ketiadaan mood tu.. tapi tup tap ternampak baju yang ala2 baju kurung moden berlip lap tapi bukan sepasang lar kan. Bajunya saja yang mereka pakai sebagai dress. Wah, saya berkenan. Sudut hati kata takyah lar beli tapi encik suami kata ambil saja lar, hadiah orang demam. Wah..orang demam pun ada hadiah. Grab terus. Tudung dan kain, kita cari kemudian sajalar.

Lengan baju berlip-lap

p/s: Raya lambat lagi kan? :p

Tuesday, 22 February 2011

Party 'tupperware'


Parti Tupperware dari zaman ke zaman
google.com

Apa itu party tupperware? Dari sumber wikipedia:
Tupperware is still sold mostly through a party plan, with rewards for hosts. A Tupperware party is run by a Tupperware consultant for a host who invites friends and neighbors into his or her home to see the product line. Tupperware hosts are rewarded with free products based on the level of sales made at their party. Parties also take place in workplaces, schools, and other community groups.
Ada rupanya maksud parti tupperware dalam Wikipedia. Hihi. Saja jer google. Dari tahun 1950-an asal usul parti seumpama ini. Mereka menjemput kekawan datang rumah untuk berjual-jualan. Sejak dari dulu dah makcik2 joyah berkumpul dan berjual-beli yek. Seronok betul. Lagipun zaman tu kebanyakan wanita adalah surirumah. Mereka akan mempunyai masa yang banyak untuk berkunjung ke sana ke mari. Mana nak ada online shopping. Selain daripada supermarket dan kedai, itulah cara perniagaan jualan langsung. Buat party dan kenalkan orang mengenai produk kita. Tak pernah pula ibu saya atau saya join parti tupperware. Maka saya tidak maklum bagaimanakah cara parti itu. Ajak makan2 dan memperkenalkan barangan baru? Macam style MLM sekarang lar kan?

Tupperware famous betul dari dulu sampai sekarang. Sampai apa saja bekas makanan, orang akan panggil 'tupperware'. Bekas makanan plastik yang pertama-tama diperbuat adalah brand tupperware lar kot? Kalau bekas makanan orang kita dedulu mangkuk bertingkat atau 'tenong' (bahasa terengganu). Bila ada barangan baru menggantikan mangkuk bertingkat, terus ianya digelar 'tupperware'. Nama KHAS yang menjadi gelaran akhirnya menjadi nama panggilan AM.

Keluarga saya menggunakan ini *nostalgik*
google.com

Tupperware pun ada jual lampu? :p
google.com


Kini, masih wujudkah parti tupperware untuk kenalkan produknya? Atau parti secara online di facebook? Tertengok juga kawan2 promote barangan tupperware, berkenan lar pulak di sudut hati. Comel dan kiut! Colourpulll.. unik.. dan praktikal sama sekali.

Tidak arif mengenai tupperware
google.com

Haa.. tipu punya ;)
google.com


Saya bersama sebahagian rakan-rakan Bangorian bebaru ni pun buat party barangan juga, tapi bukan berjualan 'tupperware'. Kami mengadakan party CKware. Brand kegemaran kami buat masa ini. Sesaja buat makan ala-ala kampung sambil menunjuk-nunjuk barangan CK belian baru memasing. Kongsi minat dan kegembiraan bersama-sama. Sebenarnya agenda utama adalah makan. Tapi saja diselitkan dengan acara 'menggediks', lalu kami menggelarkannya Party Tupperware juga :D

Acara makan+ borak CK + online shopping + gosip = party 'tupperware' edisi kami. Seronok betul!

Moga ikatan persahabatan kami ini akan berkekalan baik sehingga bila-bila.


Berposing dengan barang baru

Baru dapat apa yang dibeli

Menjamu ala pot luck bertemakan masakan kampung

Saya menyediakan ini - pulut cawan, kuih bakar dan sayur kacang goreng udangkunyit (taktahu exact nama)

p/s: Cant wait for the next 'CK-ware' party!

Haa.. tipu punya ;)
google.com

Monday, 21 February 2011

Stomach/Tummy Bug


Kerana keadaan diri yang semakin teruk:

fever + vomitting + bloating + diarrhoea --> baru lah saya pergi buat temujanji dengan GP.

Akhirnya, doktor memberi diagnosis bahawasanya saya sedang mengalami 'tummy bug'. Huhu. Tiada ubat untuk mengubatinya, biarkan keadaan ini berlanjutan selama 2 hingga 3 hari lagi. Makanlah seperti biasa. Kalau perut meragam, hentikan makanan yang dimakan sebelum itu. Minum lebih banyak air kerana badan akan mengalami dehydration.

Sedikit info daripada sumber internet:
Causes of Stomach Bugs
There are many types of infections that will cause stomach illnesses. The most common types of infections that lead to sudden gastric conditions include viral infections, bacterial infections, and food poisoning. Typically, these are referred to as gastrointestinal infections (also GI for short), and this term encompasses an entire spectrum of illnesses involving the stomach. The most common stomach infection is the flu, also called influenza.

Another stomach bug responsible for abdominal symptoms is food poisoning. Food poisoning occurs when water or food has been contaminated with parasites. This contamination can occur from improper food preparation, improper food storage, unclean supplies of drinking water, and tainted shellfish.

The Most Common Symptoms of Stomach Infections and Bugs are:

  • Abdominal pain
  • Diarrhoea
  • Bloating
  • Nausea
  • Vomiting
  • Loss of appetite
Typically, the severity of these symptoms will vary based on how severe the infection is, as well as what type of infection it is.

How Long will the Stomach Pain Last?

If the cause of stomach pain is a common infection or bug the pain and other symptoms will subside in just a few days. If symptoms last longer than five days, or if they come and go over a period of two weeks, the pain can be an indication of another, more serious stomach condition.

Treatments for Stomach Infections

Since antibiotics are ineffective at treating viruses the only available treatment is self-care and symptom management. The following tips are very effective at relieving stomach pain and reducing the severity of stomach bug symptoms.

  • Drink plenty of fluids—Continued vomiting and diarrhoea can lead to dehydration. Dehydration can increase the severity of other symptoms and lead to more serious conditions.
  • Limit your food intake—When your stomach is upset due to a virus or infection it will not be able to tolerate most foods well. The key to relieving stomach pain and increasing your strength is eating easily digestible foods such crackers, rice, applesauce, and broths.
  • Take over-the-counter medications—Medications to relieve diarrhoea, nausea, abdominal cramping, and fever can offer a break from the pain of viruses until the body has had time to heal.
  • Get plenty of rest—One of the best ways to deal with the abdominal pain and other stomach bug symptoms is to sleep as much as you can. During periods of sleep the body is better able to concentrate on killing the virus and repairing the damage of the infection.


p/s: Tidak tahu puncanya

Saturday, 19 February 2011

Yang pertama

Mengalami demam yang pertama, harap tiada dah lepas ini.. untuk tahun ini. Sekejap baik, malam menjelang dah tak sihat pula. Sihat, tidak, sihat, tidak selama tiga hari. Semalam ingat dah baik, bersosial seketika bersama rakan-rakan gediks di rumah Kak Sa. Tapi bila malam menjelang lewat, tiba-tiba badan kembali lemah. Terpaksa permisi awal. Aduyai, itulah akibatnya kalau PERASAN dah sihat!

Ya Allah Kau ampunilah segala dosa-dosaku, Kau sembuhkanlah kesihatanku, Kau permudahkanlah segala urusanku. Amin.

Beginilah eksperessi muka ketika demam..antara senyum dan tidak :p

(Photography outing di Newborough minggu lepas)

Friday, 18 February 2011

Comelnya berbaju kurung



Puan Hanis sudah men-tag saya. Susah juga rupanya nak mencari gambo berbaju kurung. Baru sedar yang tak banyak sangat saya berbaju kurung. Kalau ada pun, tak nampak sepenuhnya. Rupa sekerat kepala sahaja. Cemane nak masuk contest berbaju kurung kalau ada gambar bertudung-kunun-berbaju-kurung. Setelah korek-korek album zaman dulu kala (sewaktu masih bergelar pengantin baru), baru lah jumpa sekeping yang memenuhi syarat 'berbaju kurung'.


Ini adalah syarat-syarat peraduan 'comelnya berbaju kurung' daripada blog cik adik ini.

SYARAT-SYARAT

1) Entri contest "Comelnye Berbaju Kurung"
2) Link entri dengan blog
3) Sebab kenapa korang rasa perempuan pakai baju kurung itu comel
4) Letak gambar comel korang tuuu...=)
5) Pendapat tentang baju kurung
6) Jadi follower blog ni
7) Tag 5 orang rakan anda


1) DONE

2) DONE

3) Kenapa saya rasa perempuan comel berbaju kurung? Kerana berbaju kurung lah menunjukkan kesopanan dan keperempuanan melayu terakhir. Baju kemelayuan kita, siapa lagi nak memakainya kalau bukan melayu itu sendiri.

5) Gambar saya berbaju kurung bersama encik suami

Gambar sewaktu menghadiri perkahwinan sepupu di KL. Menumpang pelamin depa lar ni :p

6) Pendapat saya tentang baju kurung: baju yang paling simple dan selesa untuk dibawa kerja atau majlis rasmi. Walaupun ianya simple tapi ianya boleh menampakkan ke-cun-an jika dipakai dengan gaya yang betul. Ditegaskan di sini..dengan gaya yang BETUL. :D

7) DONE

8) Marilah saya tag beberapa kerat kawan yang ada.. huhu

Lya Alias
Noriah Abdullah
Halida

alamak..tu jer kawan saya ada? Aci? Tak cukup syarat dah ni. Takpe lah yer tuan contest? Maafkan saya! :p

Sekian !!

Wednesday, 16 February 2011

Cheapest PS3 Deal So Far

As I surfed around amazon, I saw a button advertising ps3 on amazon.co.uk. I never clicked on it, but was pretty surprised to see the bundle prices was very cheap! What usually was sold at £284 (PS3 Slim 320GB) now is available for £228! Furthermore, you can add Playstation Move (motion controller) onto the order for FREE. The same bundle are sold in Game.co.uk for £274.99. See for yourself.

Wordless Wednesday

Tuesday, 15 February 2011

Bangunan kena roboh

Kiriman tuan Dekan hari ini

Sekolah saya ada dua bangunan. Satu si West, satu lagi si Craig. West untuk orang biological oceanography, manakala Craig untuk orang physical oceanography. Nak dijadikan kisah, sebahagian West akan dirobohkan untuk pembinaan bangunan baru. Nak dijadikan kisah juga, bilik siswazah saya dan officemate saya, Hanna terletak di bangunan yang akan dirobohkan itu. Sebaik lah makmal saya tidak dirobohkan. Makmal saya bangunan lain (sebiji jer) di tepian laut sebab guna air laut sepenuhnya untuk eksperimentasi.

Kerja mengubahsuai ini akan dijalankan secara rasminya pada Sept 2011. Tapi bermula pertengahan Mei, kami kena berpindah. Hari ini dapat email, mengatakan bahawa pelajar PhD seramai 24 orang di sebahagian bangunan West ini akan berpindah ke perpustakaan tinggalan. Perpustakaan tersebut akan diubahsuai menjadi office yang luas, ada partition untuk setiap pelajar berserta ruang dapur yang kecil.

Saya selalu sahaja menerima nasib berpindah. Sewaktu zaman kerja, saya dipaksa berpindah dari bangunan FST ke bangunan tinggalan FPE yang menjadi hakmilik FMSM. Itu adalah disebabkan oleh berpindah fakulti. Di sini pula, kena berpindah kerana bangunan bilik hendak dirobohkan lar pulak. Tapi sebaik lah mereka tak menjadikan kami 'homeless' :D

Penempatan baru di kanan gambar

Bakal ditinggalkan

p/s: tidak akan ada bilik sehingga 2 tahun lagi.

Friday, 11 February 2011

Gilakan lemon


Mohon dari google.com

Oh saya gilakan lemon kini. Tapi orang kata lemon atau air limau nipis untuk kuruskan badan. Saya tahu lemon untuk sedapkan lauk sardin, mencuci kotoran serta mewangikan dalam rumah.

Pada awalnya saya membaca blog Hanis Zalikha dan ibunya, yang sibuk lah bercerita mengenai eloknya buah lemon. Kemudian beberapa ketika selepas itu, terbaca pula di blog taktahu nama apa tapi dia cantik mengenai cara-cara berdetox. Salah satu yang paling saya ingat atau yang paling senang sebenarnya, minum air suam yang diletakkan sehiris dua buah lemon sebagai pemula hari. Kemudian diikuti dengan cara-cara lain dalam tempoh seminggu. Meaning, no oily and fatty bum bum foods, no caffeine or such (sugar), eat more on fresh veggies and fruits, fasting, drink a lot lot of water.

Tapi saya hanya follow yang pertama-tama, iaitu minum air lemon di pepagi subuh hari, not lemonade, sebab lemonade ada gula. Hari-hari minum. BUT, tak tercapai lar tujuan detoxnya sebab saya minum juga coffee. Muahaha! Saya cuma pikir saya mahu detox caffein dari body. Tak mencapai tujuan lah kalau selang hari pergi teguk coffee di kedai kopi dan makanan manisan omputihs (add more gula to body).

Tetapi, saya dapat rasakan diri saya lebih ringan kerana proses pencernaan yang lebih baik. Terjumpa di web mengatakan bahawa, air lemon ini bagus untuk perut - nausea, heartburn, parasites and helps bowels to remove wastes efficiently. Untuk kulit pula, lemon memberi kesan dalam melambatkan proses penuaan - hilangkan kedutan dan juga blackheads. Jerawat pun boleh dikurangkan bila ada vitamin C (dan juga zink). Teringat pula pernah mencuci muka dengan limau nipis dulu kerana ikutkan petua untuk hilangkan jerawat. PEDIHSSSS!!

Selepas gilakan green tea, gilakan lemon pula kini. Encik suami memang tidak pernah sukakan kemasaman, tapi saya paksa juga dia minum air lemon sekali sekala untuk detox body. Sebenarnya pelbagai cara untuk detoxkan body, just google it. Atau tak perlu detox pun, cuma amalkan memakan sayuran dan buahan segar dan kurang minyak, daging, lemak, kolesterol jahat pada jantung, karbohidrat yang sedang-sedang, semua secara seimbang sudah cukup, air banyak cuci buah pinggang. Paling mudah, pengamalan puasa sunat setiap minggu yang mana puasa memang dah sahih diketahui sebagai cara menyahkan toksin dari badan yang terbaik.

p/s: Yang baik itu lah yang susah diamalkan

Kopi kampung omputis + Scones = Ngam!

Thursday, 10 February 2011

Merangkum semua

1. Bilik pejabat saya bukanlah dipenuhi debu asbestos itu hari, tapi cuma dikenali sebagai 'blue mist' yang berpunca daripada gas compressor di bawah bilik kami. Fuh, lega! Bilik dikembalikan pada kami semalam.

2. Tiba-tiba saya takutkan kewujudan cyanobacteria. Sedang berjaga-jaga dan sentiasa berdoa supaya mereka tidak mengacau 'anak-anak' saya.

3. Pagi ini kelihatan pokok bunga di belakang rumah sudah berputik. Biru keunguan. Spring is here!! :D

4. Excited melihat ramalan cuaca 'sunny' di BBC Weather pada Sabtu akan datang. Harap dapat berhuha lagi di tepian pantai.

5. Menonton Eat Pray Love dengan perasan tidak keruan semalam. Ceritanya meleret mengenai watak utama yang tiada tujuan hidup dan berfikir segalanya secara tidak rasional. Ini pendapat peribadi saya. Mungkin ada yang suka, mohon maaf.

6. 'Smile with your liver'. Petikan dari pilem semalam.

Seperti inilah bunganya


Cyanobacteria jangan berkunjung, tau!


Cikkiah ke Porthmadog

Rombongan cik kiah ke Porthmadog dua minggu lepas. Kami komuniti melayu Bangor (bukan semua pun) berduyun-duyun membuat rombongan pergi balik hari ke Porthmadog.
Tujuan?
Bersukaria, belajar fotografi laut pula (asyik ke hutan jer pada musim luruh yang lalu), dan juga menghabiskan masa bersama-sama sebelum keluarga Abang P dan Kak B yang akan pulang for good beberapa bulan lagi (semakin sikit lar keluarga Mesia yang tinggal di sini).

Porthmadog letaknya lebih kurang sejam dari bandar Bangor. Bandar pelabuhan yang kecil dan pada suatu ketika dahulu merupakan kawasan perlombongan dan mengeksport slate ke England. Slate ni batu yang pipih, nipis, biasanya digunakan untuk atap rumah mereka. Yang ada kini cuma keretapi berstim untuk pelancong dan juga suasana bandar di tepi laut. Dan juga kedai makan dan souvenirs yang berderet.

Oleh kerana tujuan bersuka ria, kami terlebih dahulu, berkelah di taman permainan dalam kesejukan 3degC (benches semua kosong sebab takde omputis nak keluar ke taman waktu sejuk2 :p). Memang menggeletar lar pegang sudu dan makan. Tapi kerana lapar, nasi lemak, mee goreng, bihun dan pelbagai kuih-muih lain memang habis dimakan. Fuyo!

Seronok makan bila beramai-ramai. Bila perut dah diisi, kenyang, suka lah hati. Berjalan-jalan lah untuk sesi fotografi. Setelah berfoya-foya di bandar Porthmadog, kami ke Pantai Criccieth untuk fotografi lagi dan mengisi perut kembali dengan dessert omputihs- eskrem!! Sejuk2 pun teringin merasa bila lihat ada pelbagai perisa eskrem dijual. Ini, bila dah kenyang, dah penat, terasa sudah mahu pulang. Hari pun sudah hampir senja, kami pun pulang ke sarang Bangor.

Sebelum sampai di Porthmadog, singgah di sini

Melayu Bangorian

Tuan blogger di nuclear power plant somewhere on the where to Porthmadog

Ahli gedik of the day

Mengalahkan kanak-kanak

Makan dalam sejuk

The steam engine locomotive

Porthmadog town

Sayang tinggi dan anje pendek :p

Trying new photography skill - silouhette (auto saja pun)

Memacam gaya cuba nak jadikan cute silouhette

Haa..inilah kedai eskrem. Laku sangat even in winter

Mine is scoops of coffee and strawberry. What a weird eskrem combination :p

The Criccieth Castle - tak sempat masuk, dah tamat waktu

p/s: Kami warga fotografi di sini, saban minggu ada sahaja photography outing ke sekitar Gwynedd. InsyaAllah ingin diteruskan lagi dan lagi selepas ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...