Sunday, 24 April 2011

Bunga-bungaan



Subhanallah, cantiknya Spring, musim bunga. Suka tengok bunga mekar, daun berputik hijau-hijau, matahari terang, kebahangan hari, NIKMAT!! Everything looks fresh!!

Percutian kami bersama rakan-rakan di South England (Kent) memang marvellous arrrr, kerana dapat menyaksikan bunga di musim Spring, yang tidak dapat kami nikmati di tempat kami di North Wales.

Percutian singkat, hanya di hari minggu, tapi memang dapat melepaskan tensen seketika.

Bunga daffodil hampir kecut pun nak bergambar :p
(di Warwick Castle)

Terpesona melihat kekuningan ladang pokok canola di sepanjang perjalanan ke South England. Encik wikipedia kata, bunga ini, rapeseednya diproses untuk dijadikan minyak masak.
(di Allhallows, Kent)

Jakun tengok tulip, gambar tak menjadi tapi puas
(di Canterbury)

Jumpa pelbagai warna tulip
(di Westgate Garden, Canterbury)

Tulip merah sudah kembang, salah pilih gambar, kelihatan sebahagian kecil sahaja bunganya
(di Westgate Garden, Canterbury)

Terpesona melihat bunga banyakkkkkkkk di tepian sungai di tengah2 bandar Canterbury
(di Canterbury)

p/s: moga ada rezeki kami untuk sampai di Kankerkoff, ladang tulip suatu hari nanti, amin.

2 comments:

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.
Singgah sini..cantiknyee bungee :)

Hanis MY said...

bestnyaaaa i likeee flowerss... wajib pergi taman tu tau..fara dah dekat dah tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...