Friday, 4 March 2011

Halal dan Asian food

Sebahagian hasil belian di Manchester (dan Leeds)

Beberapa hari lepas ke Manchester, servicekan kereta. On the way back, singgah Rulshome (bandar Pakistan di Manchester), membeli-belah stok makanan halal. Borong ayam dan daging lembu halal untuk stok berbulan-bulan. Kedai pakistan di Bangor jual ayam sikit-sikit, daging lembu memang tak jual langsung. Itu hari supermarket Lidl ada jual ayam halal, tapi baru beberapa bulan, ayam halal tidak dijual lagi. Huhu. Kembali terhad lah pilihan ayam halal di sini. Singgah juga di Wing Yip Manchester, supermarket besarrrrrrrrr jual pelbagai asian food. Terjumpa biskut HUP SENG, ambil lar sebungkus, boleh cicah dengan Milo. Sedapppppppp. Oh beli juga Kaya brand Nona, lupa letak dalam gambar. Terjumpa biskut keras tu kat Leeds, pun beli juga sebab berangan cicah dengan nescafe. Sedappppppp. Kedai cina di Bangor pula tiada stok bihun dan makanan jepun (di Tesco pun takde). Maggi ada lar juga sikit2 di Bangor ni tapi nak beli banyak2, harga lebih murah dan banyak pilihan perasa. Milo tak pernah pula nampak di Bangor, tapi rakan-rakan kata ada. Mungkin suatu ketika dulu lah. Duk negara omputis yang pelbagai resepi dan makanan, nak jugakkkkkkkkkk makanan mesia.

3 comments:

Mrs. Amien said...

hehe..borong jangan tak borong fara...kitorang slu beli kaya cap kipas udang nye..sedap gak.. =)

Hanis MY said...

best tau sekkut hup seng cicah milo i likee toooo...

fara said...

mrs amien: wahhhhhhh.. sedap juga kaya brand tu. kat manchester tu jual brand cap nona jer.

hanis: yeahhhhhh.. rasanya semua orang suka camtu kan. nostalgic kot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...