Thursday, 27 January 2011

Kitchen

My dream at this moment..adalah..ialah..teringin..wishing...to have a white (everything must be white) kitchen. Bestnya. Ala-ala English style. Ala-ala buruk style tapi vogue. A kitchen with a vintage style. Simple but look elegant in its own way.

Kalau putih berseri, yang kecil nampak besar. Tapi kalau putih berseri, tahu-tahu je lar masakan kita, minyak sana minyak sini, goreng sini percik sana..aishhhhh. Tak dapat bayangkan kekotoran setelah masak banyak-banyak kali. Yang putih lelama jadi kuning tak?

Tapi.. kalau nak, seribu daya (bersih gaban-gaban tiap kali guna), kalau tak mahu, seribu dalih (iyoler, tak larat nak maintain kot?)
Nampaknya kalau camtu, kena buat dry and wet kitchen lar. Tapi kalau ada rumah besar, boleh lar ada dua tempat. Kalauuuu...

Kalau kitchen sekangkang kera, bolehkah menggunakan design seperti di bawah ini?

Wah..ini mewah!



Vintage style

What I meant with ala-ala buruk tapi vogue

Siap ada chandelliar tuuu, habis minyak melekat celah2 lampu :p

Sedikit cantik

Very sweet!

Dream what you want to dream, that's the beauty of mind

p/s: tetiba sahaja teringin dapur cantik!

Encik google, terima kasih kerana share gambar!

6 comments:

Hanis MY said...

Fara! hanis pun suka dengan design dapur cantik teringin jugak nak wet n dry kitchen pastu nak oven yg pasang siap melekat kat dinding tu haha... pastu nak dapur yang heat boleh terus lap lepas masak...oohh kuat sungguh berangan lagi kuat lepas baca entri ni...

An Aspiring Writer said...

wow tfk mcm best je tu.. dapur yang lapang like the last picture tu i like..tapi space dia sebesar hall rumah lya kut? ahahha

think on the positive tu patut..sebab nanti dia akan jadi kenyataan! wee!!

fara said...

Hanis;
aihh..sama lar kitanya impian. I pun nak oven melekat dan takde api tu, guna letrik jer. cuma terpikir kat mesia mahal tak elektrik kalau masak hari-hari camtu. Jom kita buat!!:D

fara said...

Lya;
tak dapek lar ambe dapur luas2 cenggitu. kena ada banglo gaban2 punya dulu. huhu.
yep2..jom kita jadikan ianya realiti. hiks

Ein Auzai'y said...

cantik2 dapur di atas....ada yang exclusive & ada yang simple....it nice...teringin nak dapur di atas...but malaysia takut anai2 jer....

fara said...

a'ah lar kan..anai2. kena cari kayu mahal yang anai2 tak suke, ada tak ek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...