Sunday, 2 January 2011

2 0 1 1 (so far..)

So far ..tiada apa yang menarik untuk tahun 2011.

Apakah percapaian kami di 2010? Apa kenangan indah yang terabdi di tahun 2010?

Tahun 2010 mencatat seribu satu kenangan buat kami yang baru sahaja melalui kehidupan bersama di perantauan, jalan ke sana ke sini melihat dunia Wales dan UK, tidak lupa mencuci mata di negara Eropah. Kunjungan ahli keluarga, rakan, pindah rumah baru, kawan pulang for good, kawan baru pula yang datang, wedding annivesary di taman bunga, raya dan puasa pertama di sini dan banyak lagi kenangan.
Yang paling utama, 2010 lah tahun pertama (dan memasuki tahun kedua) kami kembali bergelar pelajar siswazah, hadapi naik turun serta cubaan dan dugaan dalam menimba ilmu. Ya Allah..Kau permudahkan perjalanan kami ini seterusnya. Amin.

Apakah perancangan kami untuk 2011?

Belajar belajar belajar
Semangat semangat semangat
Kuat kuat kuat
Doa doa doa

Sudah hampir masuk hari ke tiga di tahun baru. CEPATnya masa berlalu. Tak terasa langsung. Mana nak rasanya, sudah 2 hari kami memerap di rumah. Makan, tengok movie, makan, tidur. Argggggggghhhh..tolong! Cuti hampir habis, snow pun dah reda (syukur), sudah tibanya masa kembali kepada rutin normal sebagai pelajar di sini. Minda dan jiwa masih belum bersedia untuk itu. Minda dan jiwa terasa seperti sebati dengan cuti. Oh tidakkkkkkkkkkk. Tolonglah mood, silalah datang munculkan diri. Ya Allah jauhkan lah kami dari sifat pemalas.

Friends, we would like wish a Happy 2011 to all of you.
May this new year bring newly found prosperity, love, happiness and delight in our life.

And may Allah shower His blessings towards you and you and you.
Amin.

p/s: Tiap tahun masih berazam untuk perbaiki diri menjadi seorang isteri yang solehah, anak mithali dan muslimah yang sejati.

2 comments:

CT said...

Slmt tahun baru 2010 dgn azam baru ya...jom jd follower kak CT.

Hanis MY said...

happy new year! my mood also belum dtg lagi adoiii what to do??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...