Monday, 27 September 2010

Dari mata jatuh ke hati

Sewaktu di jamuan makan tempoh hari, tiba-tiba kawan menyapa saya dan bertanya adakah saya berketurunan cina atau jepun. Kerana katanya mata saya sepet macam cina. Terkejut dan tergelak saya mendengarkan soalan itu! Tak pernah orang kata mata saya sepet. Bonda dan kekawan saya kata mata saya kuyu :D Oleh kerana itu, saya memakai contact lens untuk besarkan anak mata saya macam kartun jepun sewaktu hari perkahwinan saya. Hehe! Meleleh-leleh airmata sebab nak masuk contact lens. Tetapi bertahan juga lah untuk sewaktu malam akad nikah itu. Tetapi itulah kali terakhir saya memakainya.

Berbalik pada soalan kawan tadi, 'tapi, kak.. saya tiada berketurunan cina atau jepun, tapi memang mata saya kecil dan agak sepet lar kot'. Setelah teguran itu, berkali-kali juga lar membelek mata sendiri di depan cermin. Hik


Mata bila ber-contact lens

Mata bila senyum

Mata kuyu

3 comments:

An Aspiring Writer said...

hahahah if they say your mata is sepet, dunno la apa pulak diorang nak panggil mata lya ni!

eh i changed my url. pls update your link ya sayam!

fara said...

uik. yaka. what's ur new url.. i did click at your profile.. but it said, 'the profile is unavailable'. cemane tu?

An Aspiring Writer said...

hehe i hide it thats why you cannot view it. anonymous la katakan

its theupcomingwriter.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...