Tuesday, 10 August 2010

Steam boat?


Hari minggu lepas, kawan kami bermurah hati menjamu kami dengan ini. Steamboat! Yummy!! Dah lama teringin mereka nak buat makan-makan steamboat sedunia, akhirnya tercapai jua bebaru ini. Makan-makan sempena bulan puasa yang bakal menjelang. Steamboat berserta kuah tomyam dan sambal pedas. Nikmat sekali.

Tuan rumah bersama tetamu2nya. Tuan rumah yang tersenyum paling lebar, yang paling depan. Memang akak berdua tu rajin betul menjamu kami berdua. Kami berdua yang sentiasa lapar ni, tak dilepaskan peluang dan rezeki.

Inilah juadah kami sepetangan di sana. Punya lar makan bertambah waktu tengahari, kemudian bersambung dengan sesi borak-borak segala isu. Lepas itu diadakan lagi sesi makan-makan pada waktu lewat petang. Memang puas hati lar tuan rumah menjamu.

Ops, korang pembaca sedang berpuasa yek? Kurang pahala lar plak si blogger cerita pasal makanan banyak2. Ampun! :p

Sekian.

1 comment:

Hanis MY said...

wow wi makan besar hehe..haha saje je fara ni post time hari pertama puasa..hehe gurau je..apapun selamat berpuasa k...

p/s: btw ubat nyamuk lingkar tu ada dijual masa summer sejibik mcm kat tempat kita tu hehe..hanis tak pernah beli coz so far takde nyamuk kat rumah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...