Friday, 30 July 2010

Itu hari kami ke ibu negara

As promised, lets dengar2 cerita our journey + holiday + work in London. We did sort of a last minute decision to go to London. Yala, tetiba la pulak encik supervisor handsome minta pergi meeting di London. Tetiba la pulak passport encik suami dah nak expired. Tetiba la pulak kengkawan encik suami dari Jepun datang berjalan-jalan di kota L*ondon. Tipu lar tu semua 'tetiba'. Kebetulan semuanya pada satu masa. Kebetulan lar pulak ada orang nak belanja hotel di L*ondon. Alhamdulillah, rezeki kami pada ketika itu. Dah alang-alang meeting di sana, apasalahnya bercuti2 di sana - London tour. But, still.. banyak sangat lagi tempat tak dapat pergi.

Perihal kami di sana:

1) Meeting saya bersama orang zoo. Orang zoo?? Ya, orang zoo yang membela corals di aquarium sana. A coral husbandry expertise. Perjumpaan kami adalah bagi membincangkan perihal pembelian dan pembelaan karang bagi projek saya. He was such a nice helpful guy. Banyak ilmu yang dikongsikan. Rasa lapang minda dan hati. Dapat pulak tiket free London Zoo. Sonot2!! Sonot tengok camels, badak berendam, singa. Rock hopper penguins pun ada, sama macam yang ada di Langkawi Underwater World. Kambing pun ada tau. Tapir malaya kami berlalu pergi jer, tak singgah kat kandangnya. Kunun macam dah kenal lar. Hik.

2) Encik suami membuat passport pun dengan cepat sebab pergi hari Friday, memang sah2 tak ramai orang (kata orang cafe di situ).

3) Makan-makan di kota London. Masya Allah, this is the best-est part. Dapat lar nasi lemak, teh tarik, ikan keli goreng berlada!! dan juga char kuey tiaw yang sudah 6 bulan saya terliur nak makan. dan memacam lagi. Then, makan peking duck (first time merasa) di restoran cina halal. Jakunnya kami kan! :p

4) Jejalan dengan kekawan IC (imperial college) dan jepun mari. Sonot2!!

5)Underground tube yang sangat panas, berhaba, sesak, kurang udara. Basnya yang mudah, banyak, seronok round kota.

Itu sajakah? itu sahaja lar. 4 hari ..terasa seperti ringan seketika beban di kepala. Oh ya, tak dilupakan, bershopping di sana. Tu sah2 meringankan dan menghilangkan tekanan (hanya applicable for woman).

Coral nubbins

He showed me the algae - must keep the tank clean from algae

Dapat tiket free, lawat lar cik unta dan lelain

Lawatan Buckingham Palace - askar2 nak masuk istana

Portobello market - Notting Hill movie was filmed here

Next time, we want to experience London at night

Put aside my dream to ride the London Eye - too many people

Big 'Bang'!

Nampak lazat kan? Memang lazat

His friend brought his favourite

Natural History Museum

Kambing gurun

Imperial College

Teka apa dia?


Dah habis jalan.. back to school lar kan! :D

The End

2 comments:

Hanis MY said...

wah i recognize that kirin drink hehe..oishiiii...gambar last tu seat utk lepak2 ke (lucky guess je) but i know i'm wrong hehe..

fara said...

Hanis: hehe. fav azrul sangat lar tu. berdikit2 dia minum sebab sayang. itu hari ada terjumpa gak kat manchester. skali lagi pergi, dah takde. frust jer.
haha..pandaiiii.memang seat pun. senang jer,sajer2 berteka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...