Friday, 30 July 2010

Coffee and tea

Hampir setiap petang kami melepaskan kebosanan selepas school di kedai2 kopi. Konon, macam duduk di kedai mamak. Order secawan kopi untuk encik suami, seteko english tea untuk saya. Sepotong kek untuk saya, seketul scones untuk encik suami. Taktau nak lepaskan kebosanan ke mana. Penat seharian berada di school.. begitulah rutin petang kami di hari biasa. Kekadang setiap hari sampai ada rasa bosannya pulak. Yelar, kat sini, pukul 5/6pm ..semua kedai dah tutup. Yer! semua kedai. Kecuali Tesco 24 jam tu.

Now (baru a few weeks), I'm addicted to green tea and english tea. Green tea pepagi..english tea pepetang. Sungguh nyaman rasa!! Try it everybody. Yang terpengaruh dengan tea sebab kata orang,kata majalah, kata iklan, the tea gives you a calming effect. It does contain theanine..a chemical which can stimulate something2 (am not sure myself) in your body to give you the relaxed mood. Coffee also can make you feel good. But, if it is too much..addicted lar juga. Before this, I memang suka coffee. Segala mak nenek coffee nak mencuba. Eventhough sometimes I do feel the rapid heartbeat, the gagging..after having a certain quantity of strong caffeine..tapi bo layan, minum juga.

Oklar, apehal melalut tang coffee, tea pun taktahu. Jom tengok movie (rutin harian juga tu).

Teabags. Kelakar!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...